Entre Deux monts

Wijndomein in BelgiË


Puur Belgisch... tussen rood en zwart

Dit fantastische domein van eigen bodem, gelegen tussen de Zwarteberg en de Rodeberg, appreciëren wij al jaar en dag. Pure wijnen, Champagne-waardige bubbels, en een topkerel van een wijnmaker!


De wijnmaker

Als jonge kerel trok hij naar Frankrijk om er als oenoloog af te studeren. Martin Bacquaert streeft met zijn punctualiteit naar puurheid met een hoop fraicheur. Hier wordt geluisterd naar de terroir. Witte wijnen primeren, en daar worden ook fantastische bubbels mee gemaakt met een speelse strakheid die komt van ons frisse klimaat. 

Zijn streven naar top kwaliteit bracht hem al heel wat op de bovenste trede van heel wat nationale en internationale concours. Hier kijken onze Zuiderburen zelfs ferm van op. Ieder jaar komen we hier ook samen met een aantal onder jullie helpen plukken.


Het wijndomein is gelegen in het prachtige Heuvelland, het uiterste zuiden van West-Vlaanderen. Na z’n studies plantte Martin, met de hulp van z’n vader Yves Bacquaert, in 2004 een 3-tal hectare wijngaard aan op de grond van de grootvader. De bodem bestaat hier uit zandleem met ijzerzandsteen en silex, die de wijnen ook typeren.

Vandaag is er 18 Ha aangeplant met Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Auxerrois, Pinot Noir, Kerner en https://acolon.de/ ‘Bacquaert Brut’ is hun top cuvée,. Een mousserende wijn die gemaakt wordt zoals een Champagne, “Méthode Traditionnelle”, en maar liefst 24 maand ‘sur lattes’ rijpt. Waarom nog de grens over, als we zo’n pareltjes ook lokaal kunnen vinden?

Maak kennis met de wijnen van Entre Deux Monts

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Filmpje over het domein... and... action!


Flessen in de kijker



Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Meer Sfeerbeelden

Elk jaar organiseert Winetime, samen met wijndomein Entre Deux Monts een druivenpluk. Klanten en gepassioneerden kunnen zich inschrijven om samen de nieuwe oogst druiven te gaan plukken.