Marenco

Wijndomein in Italië 

WINE ARTISANS IN PIEDMONT SINCE 1925

Het was grootvader Michelas droom om een wijngaard aan te planten in de Bagnario Vallei. Strevi, gelegen in het hart van Piemonte, heeft ondertussen bewezen een uitstekende wijngaardlocatie te zijn. Zijn zoon Giuseppe zette het familiebedrijf voort en schafte stukje per beetje de beste gronden in de streek aan en plantte er de streekeigen druiven op.Next generation

Vandaag zet de kleinzoon Andrea er de traditie verder, vol passie en met een moderne blik op de toekomst. Met zijn achtergrond als ingenieur bij internationale bedrijven en enkele academische studies in het wijn maken, introduceert hij nieuwe innovatieprojecten zowel in de wijngaarden als in de kelder.


BIO IS A MUST FOR THE FUTURE

Momenteel is het volledige domein in BIO-conversie om ook officieel het BIO-label te mogen dragen.Maar al decennia lang wekt de familie Marenco in evenwicht met de natuur, en volgens het bio-principe. Ook de aanplant van hun wijngaarden gebeurde steeds met respect voor het verleden en de natuur.


Eerlijke wijnen met een zuiver profiel, zonder onnodige manipulaties, om het karakter van hun terroir, de cépages en het oogstjaar te verloochenen.

Traditie

“La mama” Michela is uiteraard nog steeds de koningin van het huis. Haar persoonlijke favoriet is zonder twijfel haar Brachetto d'Acqui, een licht zoete, licht sprankelende rode wijn, puur natuur. Het is een ware mythe, geboren uit de vreugde van het glas, en de strengheid van het wijnmaken. Want simpel is het niet. Een delicaat proces gaat aan iedere fles vooraf. 

Maak kennis met de wijnen van Marenco

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Filmpje over het domein... and... action!


Flessen in de kijker
Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten