Oliver Moragues

Wijndomein op Mallorca 

15 GENERATIONS AND ONE PASSION: 
WINE… (AND A FETISH FOR WOOD)

Ontdek Oliver Moragues, met een geschiedenis van meer dan 500 jaar wijnbouw op Mallorca: dit wijnhuis is meer dan zo maar een wijndomein op een eiland met prachtige stranden in het Zuiden en een ruwe rotskust in het Noorden…15 generaties

In 1511 komt dit landgoed in het bezit van de familie, die er wijngaarden en andere gewassen aanplant. Als enig domein hebben ze de eeuwen zo lang overleefd. Nu is het aan Carlos en z’n jongere neef Biel. “De familie, daar werken we al 500 jaar dagelijks aan,maar als we nog eens 15 generaties verder willen gaan met de familie, dan is respect voor deze natuur hier de belangrijkste factor!”


Bio Dynamische productie


In het midden van de 20e eeuw consolideert en moderniseert Gabriel Oliver Ribas de Pina alle wijnmakerijen van de familie, verbetert het productieproces en start het bottelen van deze Mallorcaanse wijnen. Joana Oliver Moragues beseft dat ze nog meer moesten gaan werken met respect voor het land en minder vervuilen. Carlos gaat terug naar de oorsprong, naar de diepgaande kennis van de natuur om de beste wijnen te verkrijgen.


”Vol overtuiging werken we hier sinds jaren volgens de bio-dynamische principes. Voor ons is het eigenlijk een evidentie.” Om de allerbeste wijnen te bekomen die de natuur kan geven gebruiken ze de kennis die ze door de generaties heen in hun genen mee kregen over dit stukje land, samen met de juiste portie geduld bij het wijnmaken.

De wijngaarden

De wijngaarden liggen 265 meter boven de zeespiegel, met constante wind en koudere temperaturen dan in de rest van Mallorca, waardoor Carlos er frissere wijnen kan verkrijgen. De vochtige zeebries, door eilandbewonders ‘embat’ genoemd, geeft de wijnen balans en elegantie. Klei, slib, grind en zand uit het Kwartair vormen de diepe bodems waar hun wijnstokken groeien en zorgen voor evenwichtige rijping en gestructureerde wijnen. 


De wijnmakerij tussen de wijngaarden stelt hun in staat om de maximale versheid van de drijf tijdens de oogst te behouden, wat volledig met de hand wordt gedaan van hun eigen ecologische wijnstokken.


Maak kennis met de wijnen van Oliver Moragues

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Filmpje over het domein... and... action!


Flessen in de kijkerEr moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Meer Sfeerbeelden

Tijdens een fin de Saison op Mallorca bezochten we met het Winetime-team onze vrienden van Oliver Moragues!